Начало Поредици Библейска хронология

Библейска хронология

от Джеймс Джордан

На тази страница ще ви представим поредица от 84 статии по Библейска хронология. Статиите са писани от теологa, автор на десетки книги и стотици статии, пастор Джеймс Джордан. Надяваме се, че ще имаме възможност да публикуваме всяка седмица по една статия от бюлетина на Джеймс Джордан, свързан с хронологията.

Причината да публикуваме тази поредица е свързана със затруднението на много християни при изучаване на Историята. Често сме получавали запитване от християнски родители, във връзка с разминаването на периодизацията, по отношение на древната история. Въпросите най-често са в следната посока: Как, след като Библията датира сътворението през 4004 г.пр.Хр., светските учени датират цивилизациите в двуречието и по поречието на Нил до 7000 г.пр.Хр., няма логика, нали?

Смятаме, че бюлетинът ще даде отговор на този и много други въпроси, свързани с Историята на човечеството до Христа. За тези от вас, които имат интерес към истинската история, бюлетинът ще е изключително полезен. За съжаление, на българския пазар няма добра историческа литература, която разглежда историята от библейска переспектива. Изключение прави книгата на на Флойд Нолън Джоунс – Хронология на Стария Завет, издателство на Нов Човек. Препоръчваме горещо тази книга, като помагало за изучаване на историята.

Приятно четене!