Библейска хронология

от Джеймс Джордан

На тази страница ще ви представим поредица от 84 статии по Библейска хронология. Статиите са писани от теологa, автор на десетки книги и стотици статии, пастор Джеймс Джордан. Надяваме се, че ще имаме възможност да публикуваме всяка седмица по една статия от бюлетина на Джеймс Джордан, свързан с хронологията.

Причината да публикуваме тази поредица е свързана със затруднението на много християни при изучаване на Историята. Често сме получавали запитване от християнски родители, във връзка с разминаването на периодизацията, по отношение на древната история. Въпросите най-често са в следната посока: Как, след като Библията датира сътворението през 4004 г.пр.Хр., светските учени датират цивилизациите в двуречието и по поречието на Нил до 7000 г.пр.Хр., няма логика, нали?

Смятаме, че бюлетинът ще даде отговор на този и много други въпроси, свързани с Историята на човечеството до Христа. За тези от вас, които имат интерес към истинската история, бюлетинът ще е изключително полезен. За съжаление, на българския пазар няма добра историческа литература, която разглежда историята от библейска переспектива. Изключение прави книгата на на Флойд Нолън Джоунс – Хронология на Стария Завет, издателство на Нов Човек. Препоръчваме горещо тази книга, като помагало за изучаване на историята.

Приятно четене!