„Истинският принцип за дефиниция на света произлиза от Бога. Той е предпоставката за всяко мислене и необходимата презумпция за всяка област на мисълта. Следователно е богохулство да се опитваме да „доказваме” Бога, защото Той е необходимата презумпция за всяко доказателство. Да основаваме коя да е област от мисленето, живота, действието или която и да е област от битието, върху нещо друго освен триединния Бог, е богохулство. Образование без Бога – като своя предпоставка, право – което не започва от Бога и Неговия закон, обществен ред – който не извлича всяка власт от Бога или семейство – чиято основа не е Божието Слово, са богохулни.”

Ръшдуни Р.Д.

Несходно ли са впрегнати децата ви?
02.12.2016 / Брус Шорт „...какво общение имат светлината с тъмнината?... Затова излезте изсред тях.” (ІІ Коринтяни 6:14, 17) още »
Ентропия на евангелската мисъл
29.10.2016 / Петър Порумбачанов Сега ще си дам тая волност, да поставя темата на епистемологична основа, както далеч по-добре от мен знаете, че епистемологията изключва неутралитета по кой да е въпрос, . . .  още »
Съвети от Жан Калвин към християните, за деня на изборите
18.10.2016 / Жан Калвин Също така, трябва да обърнем внимание на тези думи на Мойсей: „Изберете измежду племената си мъже мъдри, разумни и изпитани; и аз ще ги поставя началници над вас.“ още »
С право да убива
10.10.2016 / Петър Порумбачанов Разбира се в тази статия не става въпрос за легендарния агент 007 на Иън Флеминг, който е натоварен със задължението да отнема живот по собствено усмотрение, иде реч за претенциите на някои хора да убиват дете в утробата на неговата майка. още »
За разходите
18.09.2016 / Чарлз Х. Спърджън Лесно е да се печелят пари сравнено с предизвикателството да бъдат изхарчени добре – всеки може да вади картофи, но една жена на десет умее да ги сготви добре.  още »