„Истинският принцип за дефиниция на света произлиза от Бога. Той е предпоставката за всяко мислене и необходимата презумпция за всяка област на мисълта. Следователно е богохулство да се опитваме да „доказваме” Бога, защото Той е необходимата презумпция за всяко доказателство. Да основаваме коя да е област от мисленето, живота, действието или която и да е област от битието, върху нещо друго освен триединния Бог, е богохулство. Образование без Бога – като своя предпоставка, право – което не започва от Бога и Неговия закон, обществен ред – който не извлича всяка власт от Бога или семейство – чиято основа не е Божието Слово, са богохулни.”

Ръшдуни Р.Д.

За разходите
18.09.2016 / Чарлз Х. Спърджън Лесно е да се печелят пари сравнено с предизвикателството да бъдат изхарчени добре – всеки може да вади картофи, но една жена на десет умее да ги сготви добре.  още »
За надеждата
17.08.2016 / Чарлз Х. Спърджън Яйцата са си яйца, но това не пречи някои от тях да са развалени, така и надеждите са надежди, но това не пречи многото от тях да са просто самозаблуди.  още »
За мъжете, които са паднали
03.08.2016 / Чарлз Х. Спърджън Съдбата на никой мъж не е напълно ясна до деня на смъртта му: промяната на участта е в ръцете на Живота. Онзи, който се вози в карета може скоро да се окаже този, който трябва да я чисти.  още »
Домът
15.07.2016 / Чарлз Х. Спърджън Думата „дом“ винаги е била поезия за мен. Звъни като сватбени камбани, само че по-меко и сладко, и резонира по-дълбоко в ушите на сърцето ми. още »
За дългът
25.06.2016 / Чарлз Х. Спърджън За дългът Когато бях много малко момче, все още облечено в престилка, и ходех в училището на една жена, се случи така, че ми трябваше пръчка графитен молив, но нямах пари за да си го купя. още »