Българска Реформация” е християнски сайт. Християнството, което ни представя Словото не е анемично и безплодно. Каква полза да ореш морето и да сееш вятър? Това, което знаем за истинското християнството е, че то преобрази коренно религиозната мисъл на Запада през последните пет века, формира икономическата мисъл, даде импулс на науката, всъщност истинското християнство е цивилизацията. Българската реформация закъсня твърде дълго през вековете. Пламъци на разсъдък са горели и в нашата вековна история, но твърде бързо са се превръщали в мъждукащи светлинки, удушени от малодушието на клирици, властници или раболепен народ.

Нямаме намерение да правим читателите на този сайт заложници на изкусна или изкусителна еквилибристика, сиреч, не претендираме да впечатлим който и да е с ораторство, което уж казва нещо, но всъщност нищо не казва. Целта ни е, чрез статии, коментари и пряк диалог във форумите да разкриваме, простичко, ученията на Библията за живота. Естествено, това не означава, че претендираме или че имаме силата да променим сърцата на хората, защото над тези, които съдят и поливат стои Този, който прави да расте, както ни показва Библията в 1 Кор.3:7. Остава само да работим, кой както може, според дарбите, които Господ Бог ни е дарил, понеже дарбите са различни, но Духът е същият –  1 Кор.12:4. Така работейки и претърпявайки се, ще прославим Твореца.

 

За контакт: petergp@mail.bg

 

Правата над всички материали в този сайт са запазени. Нищо от сайта не може да бъде използвано, без изричното позволение на администратора.